Carsten Lincke

over (kinder)geneeskunde en gezondheidszorg

HPV-vaccinatie (baarmoederhalskanker) echt veilig ?

Als u gelooft in complotten van dokters en farmaceutische industrie om ouders en kinderen vaccinaties door de strot te duwen puur voor materiële winst, dan moet u maar niet verder lezen – dat is toch tijdverspilling…ik weet dat ik u toch niet kan afhelpen van uw dwaalspoor.

Even voor de duidelijkheid en transparantie: ik ben kinderarts met meer dan twintig jaar ervaring en ik beschouw vaccinatieprogramma’s als de belangrijkste maatregel om kindersterfte en ernstige verminking (denk aan kinderverlamming of hersenbeschadiging door kinkhoest en mazelen) van kinderen door infectieziekten terug te dringen. Wat betreft effectiviteit in termen van aantallen beschermde kinderen komt geen enkele andere groep van geneesmiddelen op tegen vaccinaties. Mijn kinderen zijn uiteraard gevaccineerd en ik ken geen enkele kinderarts die het in zijn hoofd zou halen om haar/zijn kinderen niet te vaccineren.

Er zijn echter ook veel ouders die zijn gaan twijfelen over de veiligheid van vaccinaties en terecht kritische vragen stellen. Er is nogal tegenstrijdige informatie op het web te vinden en het is niet altijd duidelijk hoe betrouwbaar de informatie is.

Zo stuurde me onlangs een twitteraar deze link .  Daar werd gemeld dat er duizenden meisjes ziek zouden zijn geworden door de HPV-vaccinatie. Dat zou zijn vastgesteld door een serieuze instantie, namelijk de Engelse MHRA, de Medicines en Healthcare Regulatory Agency, te vergelijken met een combinatie van het Nederlandse CBG en LAREB, respectievelijk het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en het Nederlandse Bijwerkingencentrum. Dit zijn onafhankelijke instituten die waken over de veiligheid van onze geneesmiddelen en vaccins.

Ik schrok natuurlijk van deze getallen, twijfelde even aan mezelf, zoals dat een kritische dokter betaamt en vroeg me af of ik iets had gemist. Daarom heb ik de schokkende beweringen in deze “watchdog”  even nagetrokken. Wat blijkt: dit is volstrekte onzin en wordt niet gestaafd door enige uitspraak of publicatie van de gezaghebbende MHRA – in tegendeelWat blijkt is dat de duizenden gemelde bijwerkingen vooral gewone onschuldige reacties op vaccinaties betroffen, zoals koorts of lokale voorbijgaande roodheid en pijn of wat zwelling ter plaatse van de injectie.  Zelfs na jaren gebruik bij miljoenen meisjes kon nooit een verband tussen een ernstig ziektebeeld (zoals chronische vermoeidheid) of blijvende schade worden aangetoond.

Mijn conclusie is dat websites zoals deze zogenaamde Gezondheidswaakhond willens en wetens verkeerde en misleidende informatie over HPV-vaccinaties (en andere vaccinaties) verspreiden. Dat is een uitermate kwalijke zaak.

2 reacties op “HPV-vaccinatie (baarmoederhalskanker) echt veilig ?

  1. vaccinatiemythes
    19 augustus 2018

    Carsten, ik vraag me af of de laatste link in je betoog wel de juiste is. Ik neem aan dat deze naar Healthwatch moet verwijzen, echter hij verwijst naar een Engelse overheidspagina.

  2. carstenlincke
    19 augustus 2018

    Dank, ik ga het zo natrekken, Carsten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 16 augustus 2018 door in Uncategorized.

Navigatie

Pagina’s

Archief

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Follow Carsten Lincke on WordPress.com

Volg me op Twitter

%d bloggers liken dit: